Møt teamet som bidro til å løfte Schibsted

BDO-konsulentene Knut, Ashish og Anton bringer med seg verdifull erfaring fra Schibsted, der de ledet og gjennomførte det ambisiøse Future Finance-prosjektet, som strakk seg fra 2019 til 2022. Nå kan BDOs kunder dra nytte av kunnskapen.
Bilde: Knut Strøm Enersen, Ashish Mehta og Anton Green Fudali

Future Finance-prosjektet i Schibsted hadde som mål å transformere den operative økonomifunksjonen på tvers av konsernets selskaper i flere land. Dette inkluderte konsolidering av flere ERP-systemer og regnskapssentre til én sentralisert løsning, samt å sikre høyere datakvalitet og mer effektive prosesser. 

Prosjektet involverte over 60 juridiske enheter og mer enn 250 deltakere. Denne omfattende implementeringen krevde nøye planlegging og koordinering, særlig på grunn av Schibsteds geografiske spredning og det varierte omfanget av virksomheter innen konsernet.  

– Vi klarte å skape en helhetlig finansiell datamodell og felles prosesser, og det sørger for at man produserer data på likt grunnlag. Totalt sett hever det datakvaliteten, og gir selskapet bedre innsikt i egne tall. Det bidro til at man kunne gjøre ting mer effektivt og skape betydelige kostnadsbesparelser i konsernet, sier Knut Strøm Enersen, som var leder for prosjektet i Schibsted. Han leder nå CFO Advisory i region øst og nasjonalt i BDO.  


Sentrale roller i Future Finance-prosjektet 

Sammen med seg i prosjektet hadde han Ashish Mehta og Anton Green Fudali. Ashish som prosjektleder og ansvarlig for den daglige driften av prosjektet, inkludert due diligence av Schibsteds behov og muligheter, forhandlinger med leverandører og implementering av Microsoft Dynamics 365 som ERP-løsning, og Anton som ekstern rådgiver med både teknisk og funksjonell innsikt fra andre ERP-prosjekter. 

– Å implementere et ERP-system på tvers av fire land, med alle de regionale forskjellene og de ulike forretningsområdene i Schibsted, var en veldig komplisert prosess, sier Mehta. 

– Vi leverte prosjektet innenfor tidsrammen uten driftsavvik, noe som i seg selv er en prestasjon, forklarer han.  

Anton jobbet med systemintegrasjoner mot ERP og påpeker at prosjektet bidro til en enklere hverdag for økonomifunksjonen og beslutningstakere i Schibsted. 

– Fra et operasjonelt ståsted ser vi ofte at ineffektive integrasjonsløsninger skaper problemer lengre ut i verdikjeden. Dette påvirker både datakvaliteten og effektiviteten i arbeidsprosessene. I Future Finance-prosjektet sørget vi for å implementere en standardisert og moderne arkitektur for alle systemtilkoblinger til og fra ERP. Dette gir Schibsted muligheten til å håndtere økt volum uten å måtte kaste inn flere ressurser. Mye av tiden som tidligere ble brukt på å diskutere definisjoner, prosessere data og finne feil, kan nå heller brukes på analyser som forbedrer grunnlaget for beslutninger, sier Anton. 


Nyttig erfaring for BDOs kunder 

Erfaringene fra Future Finance-prosjektet i Schibsted-systemet har gitt de tre konsulentene dyp innsikt og erfaring med å håndtere komplekse prosjekter og økonomisystemer på tvers av flere land og forretningsområder.  

Når de nå har tatt med seg kompetansen til BDO, har dette styrket BDOs ekspertise innen fremtidens finanssystemer for kunder som ønsker effektivisering av økonomiprosesser, forbedring av datakvalitet og implementering av skreddersydde ERP-prosjekter. 

De tre konsulentene har allerede jobbet sammen på flere prosjekter, inkludert en videreføring av arbeidet for Schibsted.  


Les mer om våre tjenester knyttet opp til erp-system og Dynamics 365 Business Central.