Døvigen AS er solgt til OptiGroup med bistand fra BDO Deal Advisory

Det europeiske distribusjonsselskapet OptiGroup har kjøpt opp det norske selskapet Døvigen AS, som er spesialister på papir- og emballasjeprodukter.

Fra BDO Deal Advisory har f.v. Herman Lynnebakken og Per Ove Giske (bildet) og bistått eierne som finansielle rådgivere, mens BDO Advokater ved Christian Dalby, Erlend Huseby og Synne Lundstøl bistod med juridisk rådgivning. 

Dette oppkjøpet gjør at OptiGroup nå styrker sitt tjenestetilbud for B2B-kunder i Norge, i tillegg til å befeste sin ledende posisjon i Norden.

Døvigen har siden oppstarten helt tilbake i 1949 arbeidet innen papir, emballasje og kontor- og dataprodukter. Virksomheten med 15 ansatte holder til på Skedsmokorset og har flere forretningsområder.

Nå blir selskapet en del av den ledende europeiske distribusjonsgruppen OptiGroup, som har mer enn 2300 ansatte og en nettoomsetning på ca. 1,5 milliarder euro.

BDO Deal Advisory, med partner Per Ove Giske i spissen, har over lengre tid bistått Døvigen AS med salget.

- Ettersom jeg kjente godt til BDO fra før, var det naturlig å ta kontakt med dem da jeg bestemte meg for å selge selskapet, sier daglig leder i Døvigen AS, Sindre Døvigen.


God prosess

BDO Deal Advisory har lang erfaring med å bistå eiere i forbindelse med kjøp og salg av virksomheter, noe Sindre Døvigen trekker frem som avgjørende for at salget ble gjennomført.

- Per Ove og hans team har vært profesjonelle og ryddige hele veien, og har drevet prosessen fremover på en god måte – så jeg er svært fornøyd, sier Døvigen.

Alle de 15 ansatte i selskapet blir med videre etter oppkjøpet, og M&A-direktøren i OptiGroup, Jens Jakob Zahle gleder seg til å samarbeide videre.

- Jeg ønsker Sindre Døvigen og Døvigen-ansatte velkommen til OptiGroup-familien, og vil også takke Per Ove Giske for en godt forberedt prosess og hyggelig dialog underveis, sier Zahle.

Fra BDO Deal Advisory har Per Ove Giske og Herman Lynnebakken bistått eierne som finansiell rådgiver ved salget av selskapet, mens BDO Advokater ved Christian Dalby, Erlend Huseby og Synne Lundstøl bistod med juridisk rådgivning.

- I denne typen prosesser er målet vårt å skape verdier for eierne, og sørge for god tilrettelegging og gjennomføring av salgsprosessen. Dette er vi veldig glade for å ha fått til, sier Per Ove Giske.


Se også:

Årlig bidrar BDO Deal Advisory til gjennomføring av nærmere 100 transaksjoner