BDO på topp 10-listen over arbeidsplasser for unge

Det ble klart da Academic Work la frem sin årlige rapport, Young Professional Attraction Index (YPAI). – Dette er et utrolig godt resultat, og svært gledelig, sier administrerende direktør, Martin Aasen. 

- Dette er et kontinuerlig arbeid, og vi er ufattelig stolte over innsatsen som er lagt ned i alle BDO-kontor, sier leder for rekruttering i BDO, Kristin Høy Lian (i midten, med diplom).

Over 1400 respondenter deltok i årets undersøkelse, som forteller oss om hva unge talenter er opptatt av, og hvilke faktorer som er viktige i valg av arbeidsgiver. Gode kollegaer og et godt arbeidsmiljø ligger aller øverst på ønskelisten, etterfulgt av lønn og insentiver på andreplass.


Tyder på at vi gjør noe riktig

I januar lanserte BDO sin nye forretningsstrategi. Ett av de viktigste målene de neste tre årene er å sette folk først. Det arbeidet mener Aasen at vi begynner å se resultater av nå. 

- Vi vet hvor viktig det er at våre medarbeidere har det bra på jobb. Motiverte personer har det bra på jobb. Da leverer de også godt, og dette har vært en helt bevisst satsning og noe vi skal utvikle videre de neste tre årene. At vi allerede nå fyker inn på topp 10-lista viser at den nye strategien har fungert godt etter at vi la den fram i januar, fortsetter BDO-direktøren.

BDO har seksti kontorer i hele Norge, og med det en sterk tilstedeværelse i norsk næringsliv. Leder for rekruttering i BDO, Kristin Høy Lian, mener resultatet viser at BDO er attraktive over hele landet.

- Dette er et kontinuerlig arbeid, og vi er ufattelig stolte over innsatsen som er lagt ned i alle BDO-kontor, sier Lian.

I august kunne BDO ønske velkommen til nesten 200 nyutdannede som er klare for å ta fatt på karrieren sin etter endt studie.

- Vår ambisjon er å ha Norges beste onboarding program. YPAI-undersøkelsen viser at vi oppfattes som attraktive av unge arbeidstakere. Det skal vi også levere på når de kommer inn dørene, sier Lian. 


Listen over Norges mest attraktive arbeidsgivere for unge arbeidstakere (2023-plasseringer i parentes):

    1. Sintef (3) 
    2. Aker BP (-) 
    3. PwC (19) 
    4. Sopra Steria (4) 
    5. Google (2) 
    6. Deloitte (-) 
    7. Aker Solutions (8) 
    8. Microsoft (1) 
    9. BDO (-)
    10. NTNU (-) 
    11. EY (10) 
    12. KPMG (15) 
    13. Norconsult (-) 
    14. Equinor (12) 
    15. Apple (-) 
    16. Innovasjon Norge (-) 
    17. DNB (13) 
    18. Atea (-) 
    19. Kongsberg Gruppen (7) 
    20. Skatteetaten (-)