BDO er valgt som revisor av Avfall Sør

Avfall Sør-konsernet valgte i sommer å skifte revisor til BDO. Konsernet er eid av Kristiansand og Vennesla kommune og driver blant annet renovasjonsvirksomhet i regionen.

Konsernsjef Arild Bjelland i Avfall Sør leder et miljøkonsern som jobber for å sikre en fremtidsrettet, effektiv og samfunnsnyttig utnyttelse av avfallet.

Kundeansvarlig for Avfall Sør er Jostein Håland, revisjonspartner og kontorleder i BDO i Kristiansand.

- Det var skikkelig stas å få Avfall Sør som revisjonskunde. Vi har flere kommunale virksomheter i vår portefølje, og dette er et utrolig spennende område for oss. Det er faglig utfordrende å jobbe i krysningen mellom kommersiell virksomhet og offentlig forvaltning. Samtidig henger det sammen med vårt samfunnsoppdrag, og det gir en ekstra dimensjon. I tillegg er avfallshåndtering og renovasjon noe som opptar mange av oss, og det er fort gjort å bli engasjert, sier Jostein Håland.


Hvorfor valgte Avfall Sør BDO?

I sin vurdering, la Avfall Sør størst vekt på konkurransedyktig pris, kompetanse i teamet og kvalitet.

Teamet består av, foruten Jostein Håland, Erik Reinertsen, Erik Andreas Lien og Espen N. Nyhus.

- Vi fikk ekstra uttelling på grunn av bred og spesifikk erfaring fra relevant regelverk. Vi har satt sammen et team med erfarne revisorer og rådgivere innen selvkostområdet som Avfall Sør opererer innenfor. I tillegg har flere i teamet kunder innen avfallsbransjen. Dette var spesielt etterspurt i anbudet, og vil bli viktig for å sikre en effektiv og god revisjon, samt at vi kan være en god støttespiller for selskapet, sier Jostein.

Konsernsjef Arild Bjelland i Avfall Sør leder et miljøkonsern som jobber for å sikre en fremtidsrettet, effektiv og samfunnsnyttig utnyttelse av avfallet. Han har jobbet lenge med sirkulærøkonomi og bærekraft, kombinert med innovasjon og utvikling.

- For Avfall Sør er det viktig å ha en allsidig og kompetent revisjonspartner, og vi ser frem til et godt samarbeid med BDO, sier Arild Bjelland.



Fakta
    • Avfall Sør Holding ivaretar Kristiansand og Vennesla kommune sine pålagte oppgaver innen husholdningsrenovasjon og slambehandling gjennom det heleide datterselskapet Avfall Sør AS. 
    • Avfall Sør AS er renovasjonsselskapet som gjennom smarte, effektive og brukervennlige løsninger for innsamling og behandling av husholdningsavfall og slam, skal skape nye verdier gjennom gjenbruk av ressurser på en økonomisk og bærekraftig måte.  
    • Anlegg, maskiner og materiell benyttes også til konkurranseutsatt avfallsbehandling og salg av tjenester til andre kommuner og bedrifter gjennom det heleide datterselskapet Avfall Sør Næring AS.