– Det må være litt driv

– Før var jeg kanskje mer opptatt av egne prestasjoner, mens nå handler det om å få andre til å lykkes, sier Roger Telle-Hansen. Han har gjort kometkarriere i BDO, og er nå selskapets første viseadministrerende direktør.

Roger Telle-Hansen, viseadm. dir. i BDO.

– Jeg er ikke så glad i å forvalte, det må skje noe. Derfor har jeg nok alltid engasjert meg for mer enn ansvaret som har vært i min rolle, og det har også medført at jeg har fått og tatt ulike lederroller oppigjennom, sier Telle-Hansen. 

Han har vært viseadministrerende direktør i BDO siden august. Han beskriver seg selv som en fyr som er glad i folk, og liker at det er fart i hverdagen. Han verdsetter utvikling og endring, og det skal gi resultater. 

I 2015 la Roger Telle-Hansen CFO-karrieren på hylla, og fant sitt hjem som partner i BDO og etter hvert leder for BDOs største region, Øst. Nå gleder han seg til fortsettelsen som viseadministrerende direktør. 


Realiserer ikke mål alene

At BDO nå får en viseadministrerende direktør, er en naturlig utvikling. 

– BDO har hatt en solid vekst de siste årene, og i fjor nådde vi for første gang over tre milliarder i omsetning. Da er det en styrke at administrerende direktør delegerer ansvar og får en co-pilot. Jeg er glad for at jeg har fått mulighet til å ta den rollen, sier Roger.

Han har allerede jobbet tett med administrerende direktør, Martin Aasen, i mange år. 

– Jeg skal fortsette som leder for region Øst, og overtar lederansvaret for støttefunksjonene i BDO, som vi kaller interne fellestjenester (IFT). Jeg skal legge en god plan sammen med IFT-ledergruppen, som består av direktørene for marked og kommunikasjon, HR, økonomi og IT. Vi skal realisere målene sammen, sier han. 


Det handler om å få folk til å lykkes

Han håper at BDO vil merke at han har trådt inn i rollen. 

– Med større styrke i ledelsen, kan vi trekke enda mer i samme retning. Jeg liker utvikling og fremdrift, men vi kan ikke utvikle oss på alt samtidig. Jeg kan være med å gjøre de riktige prioriteringene, sier Roger. 

Han lar seg inspirere av unge, flinke folk som utfordrer, gir innspill og ser ting på nye måter. 

– Før var jeg kanskje mer opptatt av egne prestasjoner, mens nå handler det om å få organisasjonen og teamene til å lykkes. Jeg får for eksempel skikkelig godfølelsen av å se de unge strekke seg for å prestere, for så å lykkes. 


Hva kjennetegner en god dag på jobb for deg?

– Det kan være mye forskjellig, men jeg koser meg når vi har tatt beslutninger som er bra for organisasjonen. En beslutning viser at du er på vei et sted og bidrar til å løfte oss. Når det har vært en god prosess, er det en veldig god følelse. 


Kan du beskrive en vanlig arbeidsdag?

Klokka ringer kl 6.40, da er det å komme seg opp, få gutta opp og på skolen, og være på jobb til cirka 8.15. Så går det slag i slag med en dag fylt med mange møtepunkter. Det kan være ledermøter, business reviews og mye annet. Jeg drar som oftest hjem i rimelig tid og har ettermiddagen med familien, men det er ikke til å legge skjul på at min jobb innebærer en del kveldsarbeid. 


Introvert eller ekstrovert?

Ekstrovert i ukedagene og litt mer introvert i helgene, kanskje? Jeg er glad i folk, og gir og får energi av jobben. Jeg tror og håper folk synes det er enkelt å ta kontakt med meg, uansett nivå. Jeg trives godt i eget selskap, men jobben handler om folk først.


Hvem er Roger når han ikke er på jobb?

– Jeg er gift med Vibeke, som er ernæringsfysiolog og forsker. Vi har to gutter på 14 og 17, Gustav og Peter. En orienteringsløper og en fotballspiller, det er viktig for meg å følge med på deres aktiviteter. Så ukedagene er travle på jobb, og i helgene er det aktiviteter med familien som tar tiden. Det er viktig for meg å være tilstede begge steder, og det prøver jeg å få til.   


Rekker du å ta deg tid til egne aktiviteter?

– Å være fysisk aktiv er nesten et premiss for å leve et så hektisk liv som jeg gjør. Jeg forsøker å trene jevnt, løper orientering selv i sommerhalvåret og er aktiv der. Det finner jeg rom til.


Hvor drar du helst på ferie, og hvem drar du sammen med?

I Norge drar jeg til hytta på Sjusjøen sammen med familien. Det blir mye ski der om vinteren, men vi bruker også fjellet om sommeren. 

Hvis jeg skal på utenlandsferie, vil jeg helst ikke ligge ti dager på stranda. Jeg kan godt gå i fjellet, for eksempel alpene, men kan gjerne avslutte med tre dager på stranda.